Salderingsregeling zonnepanelen - tot en na 2023

De mogelijkheid tot salderen van teruggeleverde stroom (opgewekt met zonnepanelen) met verbruikte stroom is gegarandeerd tot 2023. Het huidige wetsvoorstel bepaalt dat de saldering daarna, tussen 2023 en 2030, stap voor stap wordt afgebouwd. Vanaf 2031 is het salderingspercentage dan 0% en krijgt een zonnepanelenbezitter alleen nog een terugleververgoeding voor teruggeleverde zonnestroom (tussen  € 0,05 en € 0,07 per kWh).

Voor stroom die niet wordt teruggeleverd maar direct (in huis) wordt geconsumeerd blijft de besparing natuurlijk volledig (op dit moment zo'n € 0,20 per kWh). Het zou op termijn dus interessant kunnen zijn om een accu te overwegen, om odoende meer zonnestroom zelf in huis te consumeren.

De terugverdientijd van zonnepanelen zal door deze maatregel enigzins negatief beinvloed worden. Dit is afhankelijk van het deel zonnestroom dat de gebruiker teruglevert vs. het deel dat wordt geconsumeerd.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.